Bedrijfsinformatie Meewisse Orchids


Meewisse Orchids heeft zich gespecialiceerd in het telen van grootbloemige cymbidium. Dit gebeurt in de kas van ongeveer 2 hectare (20 000 M2). Meewisse Orchids heeft een eigen uniek assortiment cymbidiumplanten van ongeveer 10 verchillende cultivars, welke alleen door Meewisse Orchids geteeld mogen worden.

De eigenaar van het bedrijf is Marcel Meewisse. Hij is nu sinds 2006 cymbidiumteler in Lepelstraat. Daarvoor had Marcel altijd rozen in Berkel en Rodenrijs.

Het telen van cymbidium gaat in meerdere stappen, hieronder een opsomming:

  1. Het opbinden van de takken met elastiek en een jojo. Dit gebeurt om te voorkomen dat de orchideeën krom gaan groeien.
  2. Het snijden van de orchidee. Nadat hij gesneden is wordt hij naar de loods getransporteerd via het monorailsysteem dat zich in de kas bevind.
  3. De orchideeën worden ingehoest in een hoesje van folie. Daarna komt de onderkant van de steel in een flesje om te voorkomen dat de orchideeën tijdens het transport zonder water komen te staan.
  4. Ze worden in dozen gelegd die naar de veiling gaan. In deze dozen kunnen orchideeën liggen met meerdere kleuren of één enkele kleur.
  5. Daarna worden ze opgestapeld op de veilingkar welke naar de verschillende veilingen gaan.